In de stoel met… Glenn Engels

Glenn Engels werkt al meer dan 20 jaar bij Figaro! Hij noemt zichzelf al lachend ‘The Boss’, en dat is helemaal terecht aangezien hij zaakvoerder is ;-) Hoog tijd om Glenn wat beter te leren kennen!

Wat vind je het allerleukste aan je job?

Glenn: De 1-op-1-relatie en interactie met de klanten! Ik vind het heel leuk om samen met de klant op zoek te gaan naar dé look die helemaal bij hen past. Dàt kapsel dat hen de uitstraling geeft die ze willen, maar die ook qua comfort helemaal afgestemd is op hun wensen. Zo wil de ene klant een kapsel waar ze zelf thuis niets meer aan moeten doen, terwijl een andere klant het niet erg vindt om nog met gel aan de slag te gaan. Een glimlach op ieders gezicht, daar doe je het toch voor! Niet?!

Wat vind je het minst leuke aan je job?

Glenn: Papierwerk! Dat vind ik er echt te veel aan. En afrekenen… Als een van de collega’s toevallig in de buurt staat én vrij is, geef ik dit al te graag door. Ik denk dat ik dat te saai vind.

Wat is het grappigste/leukste/zotste dat je ooit al meemaakte bij Figaro?

Glenn: Oh ik heb er heel veel! Maar het grappigste is toch die keer dat er een jongeman van 27 jaar het salon binnenkwam. Hij werkte als schipper en was daardoor veel van huis. Hij had geen enkele ervaring met een kapsalon. Nu wilde het juist lukken dat er niemand aan de wastafel stond toen ik hem zei dat hij daar mocht plaatsnemen.
Hij stond er eerst wat naar te kijken om vervolgens zijn knieën op de zetel te zetten, met zijn handen de spoelbak vast te nemen en met zijn hoofd voorover erover te hangen in plaats van met zijn hoofd achterover in de spoelbak te hangen.
Maar eigenlijk zijn de grappigste momenten wanneer ik mijn collega’s liggen kan hebben, iets wat ik natuurlijk maar zelden doe. ;-)

Wat is je favoriete beautyproduct?

Glenn: Bij de dames is dat ongetwijfeld de Redken Waxblast. Dat is een wax die je gewoon in je haren sprayed. Je krijgt dan de toffe structuur van wax in je haar zonder een kloddeneffect zoals je met wax die je in je haren moeten wrijven kan hebben. Super toch?!
Bij de heren vind ik de American Crew Powder Boost een absolute topper. Met het poeder bekom je dat je haar wat zwelt en het geeft een nonchalant stylingeffect. Ik werk nadien altijd nog een héél klein beetje wax erdoor om dat stofferige effect van het poeder niet te hebben. Tof hoor!

Wat is je grootste droom?

Glenn: Wat een open vraag! Natuurlijk droom ik van de clichés zoals een betere wereld. Maar als ik toch eentje moet delen, dan is het de droom dat me mij zal herinneren als een heel goede kapper waarvan de mensen zeggen dat ik hen echt heb geholpen en heel goed heb begrepen wat ze echt wilden!