In de stoel met… Etienne Engels

Figaro is echt een familiesalon, Etienne Engels is papa van Glenn en werkt al sinds 1976 bij Figaro! Hij staat in voor een feilloze administratie en knipt daarnaast de heren. Vandaag zetten we hem in de stoel voor een paar vragen!

Wat vind je het allerleukste aan je job?

Etienne: Eigenlijk vind ik alles wel leuk om te doen! Het contact met de klanten is misschien wel wat ik het aller-allerleukste vind.  Zeker met klanten die al jaren over de vloer komen krijg je wel een zekere band. Als je dan nog wat kan grappen/teasen met elkaar is voor mij het plaatje compleet.

Wat doe je het minst graag?

Etienne: Eerlijk? Er is eigenlijk niet echt iets… Zelfs afstoffen doe ik graag!??? Als ik echt iets moet zeggen, dan zijn het kleuringen of dingen bij de vrouwen. Maar dat doe ik praktisch nooit, dus eigenlijk is er niets dat ik het minst graag doe.

Wat is het grappigste/leukste/zotste dat je al meemaakte bij Figaro?

Etienne: Klanten en weddenschappen onder elkaar kunnen voor hilarische toestanden zorgen. Zo hadden we ooit twee klanten die een weddenschap hadden aangegaan om hun haren te laten kleuren en 25 jaar terug in de tijd was dit nog hoegenaamd niet ingeburgerd in onze maatschappij.
Diegene met het meest in het oog springend kapsel won dan de weddenschap. Een jury (hun vrienden) zou hierover beslissen.
De ene had zijn haar laten ontkleuren en we hadden daar een rose kleur opgezet. Wanneer we zijn kapmantel uitdeden, bleek hij een knalgele T-shirt aan te hebben... je kan je hier wel iets bij voorstellen zeker?
Bij de andere hadden we op zijn achterhoofd de roos van een dartsbord  geschoren en rood gekleurd.
Wie de wedstrijd uiteindelijk gewonnen heeft weten we niet.
Maar wel dat de 'ontkleurde' er nadien alles had willen aan doen om het rose weg te wassen, maar hoe meer hij waste hoe 'rosser' zijn haar werd. Hij moest 's anderendaags wel terug in zijn winkel staan.
De andere had minder problemen met zijn 'schietschijf', alleen moest hij 's anderendaags voor de klas staan. Dit gaf natuurlijk aanleiding tot propjes gooien van de leerlingen wanneer hij zich omdraaide naar het bord.

Wat is je favoriete beautyproduct?

Etienne: Liquid Wax van American Crew vind ik het leukste product om te gebruiken bij de mannen. Het is gemakkelijk in gebruik en toegankelijk voor veel mannen!
Make-up? ‘Mijnen eyeliner!’ (lachend). Neenee, daar ken ik niks van…

Heb je ooit een kapselblunder gehad dat je nooit meer terug wil? Zo ja, welke?

Etienne: Het is geen blunder, maar in de jaren 70 waren ‘krullekes’ nogal trendy. En ik heb dan ook een Jackson 5-achtige coupe gehad met een permanent. Als ik nu die foto’s terug bekijk dan denk ik ‘Oei oei, Etienne’. Maar toen was dat mode hé. En toen had ik ook nog haar. (knipoog)

Wat is je grootste droom?

Etienne: Ooit eens op pensioen geraken, ondanks ik deze leeftijd pas bereikt heb! (lachend). En dan vooral genieten van het leven met een goede gezondheid. Als ze daar morgen aan beginnen knagen valt er veel weg… Samen gezond oud worden is mijn grootste droom.

Welke hobbies heb je?

Etienne: Tennissen als sport en voor de rest reizen! Elke bestemming heeft natuurlijk iets, maar Namibië is me toch heeft meeste bijgebleven.