In de stoel met… Ankie

Ankie begon haar carrière bij Figaro 6 jaar geleden onder een leercontract. Ze werkt momenteel 4/5e bij Figaro als Colorist en doet samen met Sayanna de meeste kleuringen. Net zoals de rest van #TeamFigaro gaat ook Ankie regelmatig op bijscholing en ze is nu net afgestudeerd als Certified Hair Colorist en Specialist Colorist! Hoog tijd om Ankie wat beter te leren kennen.

Wat vind je het allerleukste aan je job?

Ankie: Absoluut de communicatie met de klanten! Ik vind het heel fijn om met mensen bezig te zijn en met hen te babbelen over allerlei onderwerpen. Je merkt ook dat ze het echt waarderen wanneer er iemand naar hen luistert. Ook de voldoening die ik krijg wanneer een klant content is, vind ik leuk aan mijn job.

Wat is het zotste dat je al meemaakte bij Figaro?

Ankie: Oh amai, te veel om op te noemen. (lacht) We hebben hier al wel zotte kuren uitgestoken met de collega’s en ook tijdens de middagpauzes heb ik regelmatig tranen in mijn ogen van het lachen. Ik heb wel ooit eens een mevrouw bij mij gehad die me even met mijn mond vol tanden liet staan. Ik ga het verhaal hier niet helemaal oprakelen, maar laten we zeggen dat het een vrij intieme uitspraak was. (lacht)

Wat is je favoriete beautyproduct?

Ankie: Voor het haar zijn dat de Extreme shampoo en conditioner, geweldige producten van Redken. Bij ontkleurd, fijn of beschadigd haar zorgen ze voor een goed zachte en verzorgde haardos. Ze bieden echt een meerwaarde. Qua make-up ben ik fan van alle lipglosses van Mud die we hebben. Stuk voor stuk mooie kleuren!

Heb je ooit een kapselblunder gehad?

Ankie: Een blunder wil ik het niet noemen want ik vond het wel tof, maar ik heb er wel wat spijt van. Een tijdje geleden kleurde ik een stukje van mijn haar groen. En zelfs nu met nog een ander kleurtje over blijft het er soms nog doorkomen. Dus dat was leuk, maar voor eventjes. Als ik nu naar foto’s terugkijk denk ik ‘hmm, dat was het toch niet helemaal’.

Wat is je grootste droom?

Ankie: Ik zou heel graag ooit eens meewerken als haar en make-up artist achter de schermen van een film of serie, dat lijkt me wel de moeite! Mijn allergrootste droom is om àlle Disneyparken ter wereld te zien.

Welke hobbies heb je?

Ankie: Boeken lezen, van stijl eigenlijk een beetje vanalles door elkaar. En ik kijk graag naar series, momenteel vind ik Riverdale heel goed. Oh en ik ga elk jaar twee keer naar Disneyland Parijs, een jaar is pas goed wanneer ik in Disneyland Parijs ben geweest. Ik heb er nog een paar te gaan om mijn droom te realiseren: 2 in Amerika, Shangai, Hongkong en Tokio!