In de stoel met... Maggy

Maggy Poppe is de oprichtster van ‘Kapsalon Maggy’ in 1972, de voorloper van Figaro zoals we het nu kennen. Maggy is mede-zaakvoerder, ondersteunende kracht van iedereen in het salon - maar vooral voor kleuringen - vrouw van Etienne én mama van Glenn. Vandaag zit Maggy in de stoel!

Wat vind je het allerleukste aan je job?

Maggy: Ik vind eigenlijk niets ‘niet’ leuk, dus dan vind ik alles leuk hé? (lachend) Zowel aan de wastafel staan geeft me voldoening als knippen of kleuren. Als ik maar mensen kan blij maken en dat ze supercontent zijn wanneer ze afgewerkt buitengaan. Het allerleukste is wel het contact met de klanten, het omgaan met de mensen. Ik sta al heel wat jaren in de zaak en het is fijn om te zien hoe je met de mensen mee kan groeien, zowel met onze klanten als met het team. Persoonlijk heb ik dat ook nodig om zelf goed te kunnen functioneren, die fijne omgang met de klanten en met het team.

Wat vind je het minst leuke aan je job?

Maggy: Haha, zoals daarjuist gezegd is er niets dat ik niet graag doe! Behalve administratie misschien, maar dat moet ik zelf nooit doen dus dat is eigenlijk geen deel van mijn werk.

Wat is het mooiste dat je ooit al meemaakt bij Figaro?

Maggy: Wat ik persoonlijk heel bijzonder vind, is hoe je in contact komt met zo veel verschillende mensen. Wanneer iemand je toelaat om aan hun haar te werken, geven ze jou hun vertrouwen. Dat is op zich al heel bijzonder maar op moeilijke momenten is dat nog een ander soort vertrouwen dat je krijgt. Wij krijgen ook mensen met kanker op bezoek. Haar is voor een vrouw heel belangrijk, ook als ze het niet meer hebben. Het is beklijvend dat we dan toch hen kunnen bijstaan in die moeilijke periode en mogen optreden als vertrouwenspersoon. Vaak kan ik zelf niet helpen, maar ik kan hen wel aan de juiste contacten helpen.

Wat is je favoriete beautyproduct?

Maggy: Voor het haar vind ik dat absoluut Ringlet, dat is een fantastisch productje van Redken waarmee je het haar kan brushen, afwerken, stylen,… Het geeft tegelijkertijd soepelheid en glans en het neemt pluis weg. Dat samen met Touch Contour, dat zijn mijn twee productjes. Qua make-up ben ik zelf heel tevreden van de MUD foundations. Die dekken heel mooi en ik kan er mijn couperose goed mee wegwerken!

Heb je zelf ooit een kapselblunder gehad die je nooit meer terug zou willen?

Maggy: Awel, wat voor mij écht not done is, is lang haar. Mijn drie broers waren allemaal kapper en die zeiden me altijd dat lang haar niets voor mij was. Toen ze dan eindelijk allemaal het huis uit waren, zag ik mijn kans en liet ik mijn haar groeien tot op mijn schouders. Maar dan pas besefte ik dat mijn broers gelijk hadden, mijn haar is veel te dun en fijn om mooi lang haar te hebben. Sinds dan is het altijd kort geweest!

Welke hobby’s heb je?

Maggy: Goh veel, fietsen, wandelen, tennissen, lezen, op reis gaan,… Momenteel ben ik een boek aan het lezen over India, want dat is onze volgende reisbestemming. Het is een fictieboek omdat ik op die manier de mensen en het land al wat beter leer kennen!

Wat is je grootste droom?

Maggy: Pensioen daar droom ik niet van.. Als het moment er is, dan zal het er zijn en dan zien we wel. Mijn grootste droom is om zo lang mogelijk - samen - gezond te blijven. Als je dat kunt dan zal al de rest wel volgen. Ik kan nu nog genieten van alles omdat ik gezond ben, dus daar begint alles mee. Je wordt er ook zo mee geconfronteerd, mensen die ziek zijn of wiens partner ziek is. Een goede gezondheid is alles wat ik iedereen wil wensen!