In drie stappen naar gladde benen

In de zomer willen we stralen! We halen die zomerkleedjes uit de kast, doen leuke slippers aan en gaan lekker genieten van het zonnetje. Onze benen mogen gezien worden en een leuk kleurtje vinden we zeker fijn! Daarom zorgen wij ervoor dat jij in drie stappen kan genieten van gladde zomerbenen! Here we go!

STAP #1 SCRUBBEN

De basis van gladde benen? Scrubben! Zo verwijder je alle dode huidcellen en worden de haartjes veel soepeler. Ze gaan mooi rechtop staan en blijven minder makkelijk steken. Je benen scrubben doe je best de dag voordat je gaat scheren. En als je dan toch bezig bent, kan je meteen de rest van je lichaam ook een scrubbeurt geven!

STAP #2 SCHEREN

Stap twee spreekt voor zich: al die haartjes wegscheren. Zorg ervoor dat je een nieuw scheermesje gebruikt en dit regelmatig vervangt. Veel vrouwen denken dat je kracht moet zetten op het mesje om zoveel mogelijk haartjes mee te krijgen. Niets is minder waar. Ga zachtjes met het scheermesje over je benen (met de haartjes mee!) en probeer te vermijden dat je meerdere keren op dezelfde plek scheert. Zo vermijd je ingegroeide haartjes. Zijn alle haartjes geschoren? Spoel je benen nog even met warm water.

STAP #3 SMEREN

Na het scheren is je huid extra gevoelig. Het is dan ook belangrijk om je huid goed te verzorgen. First things first: laat je benen eerst even rusten. Heb je ze ’s avonds geschoren? Kruip dan in bed en smeer ze de dag erna goed in met olie of lotion. 

De laatste stap? Jouw gladde benen showen, want ze mogen gezien worden!