Staycation? 5 dingen om thuis te doen !

Een vakantie in eigen land is ook heel plezant! Je hoeft niet naar het buitenland om leuke dingen te doen, ons kleine Belgenlandje heeft ook heel wat moois in petto. We zetten vijf activiteiten op een rijtje voor een topvakantie bij ons!

Een bezoekje aan de hoofdstad

Toeristen die België bezoeken, trekken massaal naar onze hoofdstad. Het atomium, Manneken Pis en de Grote Markt kennen we allemaal, maar ben je er ook al echt geweest? Surf even op ’10 dingen om te doen in Brussel’ en je bent gemakkelijk een hele dag zoet!

Een picknick in het park

Neem de fiets en trek naar het dichtstbijzijnde park met een dekentje en een mand vol lekkers. Gezellig, goedkoop én lekker! Nog op zoek naar een fijn receptje? Hier vind je serieus wat inspiratie! (link naar: https://www.libelle-lekker.be/chef/2/ilse-kookt)

Een blotevoetenpad

Een avontuurlijk en plezierig uitstapje om te doen in de zomer is een wandeling langs een blotevoetenpad. Zoals de naam al prijsgeeft: een wandeling op blote voeten! Van gras naar boomstronken en steentjes, je komt serieus wat ondergronden tegen tijdens zo een wandeling. Ontdek hier zes paden in Vlaanderen! (link naar: https://www.uitmetvlieg.be/uittip/de-negen-blotevoetenpaden-vlaanderen)

Een overnachting in eigen tuin

Als het echt hoogzomer is en al een paar dagen stralend weer, zwier dan een matras buiten en slaap onder de blote hemel. Geen groter vakantiegevoel dan dat! Koelt het ’s nachts toch nog te hard af? Zet dan je tentje op! Doe lekker alsof je op een camping in Zuid-Frankrijk zit en geniet van een stokbrood met kaas en wijn!

Een tochtje langs de zomerbars

Elke gemeente heeft in de zomer wel een eigen zomerbar. Leuk om met vrienden af te spreken en het gevoel te hebben er even tussenuit te zijn. Cocktails en mocktails genoeg om uit te kiezen! Santé.