• Do It Yourself: de mooiste zomervlechten
  • Do It Yourself: de mooiste zomervlechten
  • Do It Yourself: de mooiste zomervlechten
  • Do It Yourself: de mooiste zomervlechten

Warm weer en lang haar vraagt om een leuke styling! Je wil immers niet dat je haar de hele dag in je nek plakt en een dotje is ondertussen zo standaard geworden dat je eens op zoek bent naar iets anders. It’s your lucky day! Wij zochten namelijk de leukste zomervlechten voor je uit om zelf thuis uit te proberen.
Heb je er eentje geprobeerd? Laat het ons weten door je foto te delen op Facebook of Instagram met #hairbyfigaro!

De visgraatvlecht

Het ziet er ingewikkeld uit maar het is zo gemakkelijk! Start met je haar in twee gelijke delen te verdelen. Neem een klein lokje haar van de buitenkant van het rechterstuk en neem het vast samen met het linkerstuk. Doe nu hetzelfde met een lokje van de buitenkant van het linkerstuk. That’s it! Doe zo verder tot je helemaal onderaan bent et voilà, een mooie visgraatvlecht.

De Franse vlecht

Een Franse vlecht of ingevlochten vlocht is een variant op een ‘normale’ vlecht. De techniek is bijna hetzelfde, met als enige verschil dat je telkens een lokje haar bijneemt. Begin met dikkere lok haar die je in drie gelijke delen opsplitst. Breng de rechterlok langs boven tussen de middenste en de linkerlok. Neem dan de linkse haarlok en breng hem tussen de middenste en rechterhaarlok. Dat is de basisbeweging. In de volgende stappen neem je telkens een lokje haar bij, afwisselend van de linker- en de rechterkant. Klaar!

De Nederlandse vlecht

Deze vlecht is een variant op de Franse vlecht. Het principe is hetzelfde, het enige verschil is dat je hier de lokjes haar niet langs boven gaat wisselen, maar wel langs onder. Zo krijg je een vlecht die als het ware op je hoofd ligt.

Is al dat vlechten niets voor jou? Maak een afspraak in het salon en onze stylistes doen het voor jou!