In de stoel met... Tanja

Tanja maakt al tien jaar deel uit van #TeamFigaro en mag zichzelf topstyliste én assistent manager noemen. Als topstyliste draait ze mee in het volledige knip- en brushgebeuren, met af en toe een kleuring. Als assistent van de manager zorgt ze mee voor de planning, checkt ze alles op het einde van de werkdag en ondersteunt ze Glenn waar het kan. Een onmisbare schakel in het salon!

Hoe ben je bij Figaro terechtgekomen?

Tanja: Via mijn eindwerk! In mijn 7e jaar moesten we verenigingen en organisaties in de kapperswereld zoeken en zo ben ik bij Intercoiffure uitgekomen. De mensen daar wilden mijn eindwerk eens bekijken om te zien wat we toen in een 7e jaar allemaal moesten doen. Ze waren onder de indruk en hebben me toen enkele adressen doorgestuurd waar ik eventueel aan de slag kon. Figaro stond mee in dat lijstje en de rest is geschiedenis.

Wat vind je het allerleukste aan je job?

Tanja: De variatie. Ik vind het heel leuk dat het altijd van alles wat is dat ik mag doen, knippen, brushen, kleuren,… Geen dag is hetzelfde en dat maakt het leuk. Een bureaujob zou niets voor mij zijn! (lacht)

Wat is het leukste dat je al meemaakte bij Figaro?

Tanja: In die tien jaar tijd zijn er al zoveel leuke momenten geweest dat ik niet kan kiezen. Natuurlijk gaat dat met ups en downs, dat is in elke job zo. Maar het feit dat we zo’n goed team zijn, maakt dat het elke dag leuk is om terug te komen.

Wat is je favoriete beautyproduct?

Tanja: Voor het brushen grijp ik altijd terug naar Touch Control en Align van Redken. Touch Control geeft extra volume en Align zorgt ervoor dat je mooi stijl kan brushen, zonder uitstekende haren.

Heb je ooit een kapselblunder gehad?

Tanja: Ik heb vroeger toen ik zelf met kleuren begon eens blonde meches in mijn haar gehad. Dat was toen mode maar dat zou ik nu niet snel meer terug doen. (lacht)

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Tanja: Mijn vriend en ik trouwen volgend jaar in juni, dus veel van mijn vrije tijd gaat naar de voorbereidingen ervan. Sinds december zitten we ook in ons nieuw huis, waar we nog een paar dingen aan het afwerken zijn.

Daarnaast dans ik twee uur per week en zit ik in een carnavalvereniging. Ik ben voor mijn 3e en laatste jaar Prinses Carnaval. Daardoor heb ik nu de titel van Opvolgend Keizerin gekregen, wat wil zeggen dat ik de volgende in rij ben om Keizerin te worden! De hoogdagen zijn altijd in de periode van februari en maart, maar we zijn nu volop bezig met het voorbereiden van ons feestweekend om geld in te zamelen voor onze carnavalwagen en kleding van volgend jaar!