figaro wereldcongres japan

Glenn op prestigieus kapperscongres in Japan!

Van 14 tot 19 mei vond in Osaka, Japan het wereldcongres van Intercoiffure plaats. Daar krijgen beloftevolle jongeren in de kapperswereld de kans om hun visie op de komende haartrends te tonen. Glenn was erbij als International Stage Director van Foundation Guillaume, om de jongeren te begeleiden en de haarstyling van fotoshoots voor internationale vakliteratuur te verzorgen. Glenn heeft in zijn carrière al heel wat strepen verdiend en staat internationaal bekend als gerenommeerd trendkapper. Na verschillende opleidingen in het binnen- en buitenland en internationale awards en prijzen, werd Glenn in 2000 uitverkoren tot ‘Junior of the World’. Sinds 2001 is hij International Stage Director bij Foundation Guillaume en 3 jaar geleden heeft startte hij de Belgische tak van de foundation op, waar hij sinds dan directeur van is.

Wereldcongress in Japan

Op het 3 dagen durende wereldcongres van Intercoiffure in Japan waren 37 jongeren uitgenodigd om hun toekomstvisie binnen haartrends voor te stellen. Glenn was erbij om de jongeren te begeleiden tijdens en na hun voorstelling van de trends. Ook bij de verschillende voorbereidingen was hij zeer nauw betrokken. “Er komt best wel wat kijken bij het uitwerken van podiumwerk! Zo zijn er verschillende meetings waarbij de choreografie wordt besproken en meetings met de visagistes zodat zij de make-up perfect kunnen laten aansluiten om de totale look te doen kloppen. Tijdens verschillende trendmeetings krijgen de jongeren begeleiding, dus ze staan er niet alleen voor!”, aldus Glenn.

Foundation Guillaume

Glenn was in Japan als directeur van de Belgische tak van Foundation Guillaume, een fonds dat talentvolle kappers wereldwijd met elkaar verbind. Op mondiaal niveau is er een team van 12, waar Glenn de functie van International Stage Director heeft. Dat wil zeggen dat de volledige show en presentatie onder zijn verantwoordelijkheid valt. Wereldwijd heeft Foundation Guillaume intussen al 35 lokale afdelingen. Na afloop van het congres was het tijd om met het team van Foundation Guillaume een collectieshoot uit te werken. “Tijdens een collectieshoot worden er verschillende looks gecreëerd die ook inspelen op de aankomende trends. De collectie verschijnt daarna in internationale vakliteratuur waar kappers wereldwijd inspiratie opdoen.”, vult Glenn aan.

Blitsbezoek

5 dagen in Japan is veel te kort, al helemaal als je drie van de vijf dagen in een congressruimte zit. “Gelukkig hadden we een keertje een halve dag vrij, dat hebben we gebruikt om in Kyoto het Gouden Paviljoen te gaan bezoeken!”, lacht Glenn.