figaro bescherm je haar

Bescherm je haar op vakantie !

Zon, zee, strand, zwembad,… Woorden die ons doen wegdromen en doen uitkijken naar een zalige vakantie! We weten ondertussen allemaal dat we onze huid goed moeten verzorgen en àltijd zonnecrème moeten smeren, maar wist je ook dat je je haar goed moet beschermen in de vakantie? Door een combinatie van zon, zeewater of chloorwater kan je haar uitdrogen en verkleuren. De UV-straling van de zon verlicht de pigmenten in je haar, het zout van zeewater onttrekt het vocht uit je haar en chloor verwijdert de natuurlijke talg op je hoofdhuid. En dat kan minder leuke gevolgen voor je haar hebben! Zo kan het gaan splijten, afbreken, pluizig worden of zelfs beschadigen.. Met deze 6 tips in het achterhoofd vermijd je de onaangename gevolgen voor je haar!

1. Let op je eetpatroon!

Het lijkt misschien raar om in een blog over haarbescherming over eten te praten, maar uit verschillende onderzoeken blijkt dat wat je eet een impact heeft op de gezondheid van je haar! Via je voeding krijg je vocht, vitamines, eiwitten en andere belangrijke ingrediënten binnen. Zorg voor een goede balans tussen zuivel, groenten, fruit, vlees en vis. Drink daarbij nog eens voldoende water en je beschermt je haar van binnenuit.

2. Zorg voor zo weinig mogelijk blootstelling van je haar aan de zon

Hoe minder je haar in contact komt met de zon, hoe beter! En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Stop een leuke hoed of pet in je koffer, of maak een toffe haarband met een sjaaltje.

3. Zo weinig mogelijk contact met zwembad- en zeewater

Natuurlijk ga je op vakantie zwemmen, we zouden het je bijna verplichten! Probeer alleen op te letten en het contact van je haar met het water zo klein mogelijk te houden. Draai je haar in een leuk knotje voor je het water in springt en probeer de verleiding om kopje onder te gaan te weerstaan. TIP: Brengt conditioner op je haar aan voor je gaat zwemmen, deze sluit je haarschubben af waardoor zout en chloor minder goed in je haar kunnen trekken.

4. Spoel je haar met zuiver water

En doe dat voor én na het zwemmen! Door je haar te spoelen voor je in het water gaat, zal het ‘propere’ water het voor chloor en zout moeilijker maken om binnen te dringen. Maar dat wil niet zeggen dat ze niet in je haar terecht komen. Het is daarom belangrijk om ook nà het zwemmen je haar te spoelen met zuiver water!

5. Vermijd chemische behandelingen voor je vertrekt

Nog snel een kleuring op je haar voor je op vakantie vertrekt? Wacht er liever mee tot erna. De chemische producten drogen je haar uit, waardoor het extra gevoelig is voor zon, zout en chloor. Als je écht niet kan wachten staan onze professionals voor je klaar en geven ze jou alle tips & tricks mee om ook op vakantie je haar in perfecte conditie te houden!

6. Gebruik beschermende producten

Als laatste tip: gebruik goede producten die speciaal voor de zomer zijn gemaakt! Denk aan de basics zoals shampoo en conditioner, maar ook leave-in producten, haarmaskers en sprays. Er zijn verschillende soorten producten die je ofwel voor – preventief – of na – verzorgend – het zonnen of zwemmen gebruikt. Deze producten bevatten vaak UV-filters om het haar te beschermen tegen de zonnestralen, maar ook extra oliën om het haar te voeden en anti-oxidanten die de cellen van het haar herstellen en beschermen. Vraag raad aan onze specialisten in het salon, zij weten welke producten jouw haar nodig heeft voor een optimale bescherming!

Pas jij deze tips toe als je op vakantie gaat?