<< terug naar overzicht

BLOEMKOOLCOUSCOUS MET ROGGEVLEUGEL

Rog, verkozen als vis van het jaar! Reden genoeg om hem op tafel te zetten.
Het voordeel van rog is dat hij geen graten heeft, maar een kraakbeen. Voor kinderen ideaal om dat het veel gemakkelijker eet. Mijn kinderen noemden het vroeger spaghetti-vis, omdat hij in draadjes uit elkaar valt en een beetje de structuur van spaghetti benadert.
Eens niet met kappertjes deze keer, maar met een hippe bloemkoolcouscous boordevol groenten en kruiden.

Rog Met Bloemkooltabouleh
4 personen, 35 minuten

– 150 g  bloemkool
– 100 g fijne boontjes
– 100 g diepvries erwtjes
– ½ komkommer
– 1 rode ui
– 1 el gehakte peterselie
– 1 el gehakte dille
– 2 el gedroogde cranberries
– olijfolie
– peper
– zout
– 2 el citroensap

Bereiding:

1/ Snijd de boontjes in stukjes van 2 cm. Blancheer de boontjes en erwtjes in kokend gezouten water, laat schrikken in koud water. 2. Snipper de rode ui fijn. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Hak de kruiden fijn.

2/ Rasp de bloemkool of maak fijn in een blender tot couscousstructuur. Meng er de gehakte kruiden, de afgekoelde boontjes en erwtjes, de cranberries en komkommerblokjes door. Breng op smaak met citroensap, olijfolie, peper en zout.

3/ Spoel de roggevleugel en dep droog met keukenpapier. Verhit een grote pan met 1 el boter en 2 el olijfolie. Bak er de roggevleugels aan beide kanten goudbruin in. Lepel regelmatig de braadjus over de vis. Kruid nog met peper en zout.

4/ Serveer de roggevleugel met de bloemkoolcouscous.