<< terug naar overzicht

Hassleback Varkenshaasje

4 personen, 35 minuten

– 1 varkenshaasje van ongeveer 750 g
– 6 middelgrote aardappelen
– 120 g stilton
– 2 takken rozemarijn
– Olijfolie
– Peper en zout
– 200 g fijne boontjes

Bereiding:

1/ Schil de aardappelen en snijd ze met een mandoline in dunne plakjes van ongeveer 3 mm dikte. Kook ze 10 minuten in gezouten water. Kook ook de fijne boontjes beetgaar in geozuten water, in een aparte kookpot. Probeer ook de feta in dunne plakjes te snijden. Snijd het varkenshaasje om de cm in tot ¾, dus niet helemaal door.

2/ Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het varkenshaasje op een met bakpapier beklede ovenschotel. Steek in de insnijdingen telkens 2 plakjes voorgekookte aardappel en een stukje feta, doe dit voor alle insnijdingen. Kruid het vlees met peper en zout, strooi er de rozemarijnnaaldjes over.

3/ Leg de overige aardappelplakjes rond het vlees en kruid ook met zout en rozemarijn. Besprenkel het geheel met olijfolie. Zet gedurende 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

4/ Leg het varkenshaasje op een serveerschotel en leg er de aardappelplakjes rond. Lekker met gekookte fijne boontjes.