<< terug naar overzicht

Havermoutwafels met geraspte appel en bramen

Gezonde wafels die je eet als vier-uurtje, maar je kan het ook als een origineel ontbijt serveren. Deze keer met een fruitsalade van appel en bramen, maar je kan er ook gemarineerde aardbeitjes of een salade van ananas en perzik bijzeveren, fruit genoeg om mee te variëeren.

Havermoutwafels met geraspte appel en bramen
8 à 10 wafels, 35 minuten

– 160 g havermoutmeel
– 2 + 1 appelen
– 1 citroen
– 250 ml amandelmelk
– 2 eieren
– 1 kl bakpoeder
– 1 snufje kaneel
– zonnebloemolie
– 100 g bramen
– 50 g noten
– honing, indien gewenst

Bereiding:

1/ Maal de havermout fijn in een blender. Rasp 2 appelen en meng met het meel, de amandelmelk, eieren, bakpoeder en kaneel tot een dik beslag.

2/ Verhit het wafelijzer en borstel in met zonnebloemolie.

3/ Snijd de overige appel met behulp van een mandoline in lucifer dikke staafjes. Rasp de citroen en pers het sap uit. Meng het sap en rasp met de appelstaafjes en de bramen. Laat rusten in de koelkast.

4/ Verdeel wat beslag over de wafelijzers en bak gedurende 4 à 5 minuten, tot de wafels goudbruin zijn. Werk af met de appel-bramen salade. Lekker met slagroom en ahornsiroop.