<< terug naar overzicht

PASTAKRANS MET GEROOKTE ZALM, RADIJS, KOMKOMMERROLLETJES, VENKELSNIPPERS EN DILLE-SAUS

Als je voor een feestelijke pasta wil gaan, dan is de presentatie belangrijk. Deze pasta-krans is een originele manier om een pasta mooi te presenteren. Hij wordt koud geserveerd, dus ideaal op een komend tuinfeest, lente-feest of andere party

4 personen, 45 minuten

– 400 g korte pasta (mini horentjes of schelpjes)
– 300 g gerookte zalm
– 250 g snackkomkommer
– 1 venkel
– 1 bosje dille
– 1 bosje radijzen
– 3 lente-uitjes
– 200 g roomkaas (light)
– 100 ml zure room
– 2 limoenen
– 1 el witte wijnazijn
– 1 avocado
– zalm-eitjes
– olijfolie
– peper en zout

Bereiding:

1/ Kook de pasta gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de lente-ui in fijne ringetjes, hak de helft van de dille fijn. Snijd de venkel met een mandoline in fijne repen. Doe dit ook met de snackkomkommers in de lengte. Leg ze 10 minuten in een kommetjes met water en de witte wijnazijn, tot ze onderstaan. (zo worden ze iets zachter en kan je ze daarna makkelijker tot rolletjes draaien). Snijd met een scherp mes de radijzen in fijne rondjes.

2/ Prak de avocado fijn en besprenkel met het sap van 1 limoen. Meng er 150 g van de roomkaas en de zure room door, breng op smaak met peper en zout, de helft van de lente-ui en de helft van de dille. Roer er de gekookte pasta door (nog niet alles, soms heb je niet de hele hoeveelheid pasta nodig).

3/ Rol de komkommerlinten tot rolletjes. Leg de avocado-pasta in een kransvorm op een mooi groot rond bord. Versier deze krans met rolletjes komkommer, venkelsnippers, radijzen en maak toefjes met de rest van de roomkaas. Vorm de gerookte zalm tot roosjes en leg ook op de krans. Werk verder af met plakjes limoen, dille, zalmeitjes en de rest van de lente-ui.