<< terug naar overzicht
Rauwe gemarineerde witte Asperges linten met gember en sinaasappel, chili, koriander en gehakte pinda (veggie)

4 personen, 35 minuten
– 500 g witte asperges
– 1 citroen
– 2 cm gember, duimdik
– 1 bio-sinaasappel
– 1 chilipepertje
– 1 bosje koriander
– 3 el gehakte pinda’s
Bereiding:
1/ Verwijder de schil van de asperges en snijd ze daarna met een mandoline of dunschiller in fijne repen. Leg in een kom met water en het sap van 1/2 citroen.
2/ Rasp de schil van de helft van de sinaasappel en pers het sap uit. Snipper de chili, zonder de zaadjes fijn. Hak de koriander grof.
3/ Maak de marinade. Meng 4 eetlepels maïsolie en 4 eetlepels van het sinaasappelsap en de rest van het citroensap, voeg de geraspte gember, chili en koriander toe. Laat de aspergelinten 15 minuten marineren, breng nog op smaak met peper en zout. Verdeel de asperges over bordjes, lepel er wat marinade over en strooi er de gehakte pinda’s over, serveer met extra koriander.