<< terug naar overzicht

Zoete aardappel frietjes met Avocado Dip

Gezonde frietjes met hip sausje. Ideaal voor een avondje tv of als feesthapje…

4 personen, 30 minuten

– 800 g zoete aardappelen
– 2 el maпzena
– 1 kl zout
– 2 el olijfolie
– 1 avocado
– 200 g Griekse yoghurt
– peper en zout
– 1 mespunt cayennepeper
– handvol koriander

Bereiding:

1/ Spoel en droog de zoete aardappel, zonder te schillen. Snijd ze in dikke frieten en doe in een kom. Strooi er de maпzena en het zout over en hussel door elkaar. Sprenkel er dan de olijfolie over en hussel opnieuw.

2/ Spreid uit op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Roer in de helft van de baktijd om, zo krijg je een gelijkmatig resultaat.

3/ Verwijder de pit en schil van de avocado en prak fijn met een vork of maak fijn in een blender. Voeg de yoghurt, peper en zout en cayennepeper toe naar smaak en meng goed. Serveer de zoete aardappelfrietjes met de avocadodip en strooi er wat verse koriander over.